Сторінки

неділя, 2 вересня 2018 р.

КАЛЕНДАРНО-ТЕМАТИЧНЕ ПЛАНУВАННЯ УРОКІВ МОДУЛЯ З ІНФОРМАТИКИ «ІНФОРМАЦІЙНА БЕЗПЕКА» ДЛЯ 10 КЛАСУ



КАЛЕНДАРНО-ТЕМАТИЧНЕ ПЛАНУВАННЯ
УРОКІВ  МОДУЛЯ З ІНФОРМАТИКИ
 «ІНФОРМАЦІЙНА БЕЗПЕКА»
 ДЛЯ 10 КЛАСУ
на 2018-2019 н.р.

Згідно з навчальною програмою, наказом Міністерства освіти і науки № 1407 від 23 жовтня 2017 року Режим перегляду: https://mon.gov.ua /storage/ app/media/zagalna%20serednya/programy-10-11-klas/2018-2019/informatika-standart-10-11.docx






№ п/п
Зміст уроку
Дата
Примітка
(повторення)
10-А
10-Б
Основи безпеки інформаційних технологій
1
(53)
Інструктаж з БЖД. Основні поняття в області безпеки інформаційних технологій. Місце і роль автоматизованих систем в управлінні бізнес-процесами



2
(54)
Інструктаж з БЖД. Основні причини загострення проблеми забезпечення безпеки інформаційних технологій. Інформація та інформаційні відносини. Суб'єкти інформаційних відносин, їх інтереси  та безпека, шляхи нанесення їм шкоди. Безпека інформаційних технологій



3 (55)
Інструктаж з БЖД.  Загрози безпеці інформації в автоматизованих системах. Основні джерела і шляхи реалізації загроз безпеки та каналів проникнення і несанкціонованого доступу до відомостей та програмного коду. Основні ненавмисні і   навмисні штучні загрози.  



4 (56)
Інструктаж з БЖД. Технічні засоби добування інформації. Програмні засоби добування інформації



Забезпечення безпеки інформаційних технологій
5 (57)
Інструктаж з БЖД.  Об'єкти захисту. Види заходів протидії загрозам безпеки. Переваги та недоліки різних видів заходів захисту. Основні принципи побудови системи безпеки інформації в автоматизованій системі.



6 (58)
Інструктаж з БЖД.  Правові основи забезпечення безпеки інформаційних технологій. Закони України та інші нормативно- правові акти, що регламентують відносини суб'єктів в інформаційній сфері та захист інформації. Відповідальність за порушення у сфері захисту інформації  та неправомірного використання автоматизованих систем.



7 (59)
Інструктаж з БЖД. Основні захисні механізми, які реалізуються в рамках різних заходів і засобів захисту. Ідентифікація та аутентифікація користувачів.



8 (60)
Інструктаж з БЖД. Розмежування доступу зареєстрованих користувачів до ресурсів автоматизованих систем. Реєстрація та оперативне оповіщення про події безпеки. Криптографічні методи захисту інформації.



9 (61)
Інструктаж з БЖД. Контроль цілісності програмних і інформаційних ресурсів. Виявлення атак. Захист периметра комп'ютерних мереж. Керування механізмами захисту. Міжнародні стандарти інформаційної безпеки Контрольна робота №1(6) з теми: «Основи безпеки інформаційних технологій. Забезпечення безпеки інформаційних технологій»



Забезпечення безпеки комп'ютерних систем і мереж
10 (62)
Інструктаж з БЖД. Проблеми забезпечення безпеки в комп'ютерних системах і мережах. Типова корпоративна мережа. Рівні інформаційної інфраструктури корпоративної мережі.



11 (63)
Інструктаж з БЖД. Мережеві загрози, вразливості і атаки. Засоби захисту мереж.



12 (64)
Інструктаж з БЖД. Призначення, можливості, і основні захисні механізми міжмережевих екранів (брандмауерів). Переваги та недоліки брандмауерів.



13 (65)
Інструктаж з БЖД. Основні захисні механізми: фільтрація пакетів, трансляція мережевих адрес, проміжна аутентифікація, відхилення скриптів, перевірка пошти, віртуальні приватні мережі, протидія атакам, націленим на порушення роботи мережевих служб, додаткові функції. Політика безпеки при доступі до мережі загального користування.



14 (66)
Інструктаж з БЖД.  Системи аналізу вмісту поштового і веб-трафіку (електронна пошта і НТТР). Політики безпеки, сценарії і варіанти застосування і реагування.



15 (67)
Інструктаж з БЖД. Віртуальні приватні мережі (VPN). Загрози, пов'язані з використанням VPN.



16 (68)
Інструктаж з БЖД. Антивірусні засоби захисту. Загальні правила застосування антивірусних засобів в автоматизованих системах. Технології виявлення вірусів. Можливі варіанти розміщення антивірусних засобів. Антивірусний захист, як засіб нейтралізації загроз.



17 (69)
Інструктаж з БЖД. Контрольна робота №2(7) з теми: «Забезпечення безпеки комп'ютерних систем і мереж»





Немає коментарів:

Дописати коментар